Bendt Bendtsen måske i fængsel

Fyns Politi genoptager nu sagen mod tidligere erhvervs - og økonomiminister Bendt Bendtsen efter anklager om, at han op i mod 80 gange kørte med jagtvåben i bilen.

B.T. skriver lørdag 24. oktober, at Fyns Politi er blevet pålagt at efterforske Bendt Bendtsen i op mod 80 nye sager for overtrædelser af våbenloven, mens han var minister.

"Vi er blev bedt om at foretage yderligere efterforskning i sagen. Vi skal derfor afhøre den tidligere ministerchauffør. Han må nødvendigvis gøres bekendt med, at han risikerer at udsætte sig selv for straf, siger Jan Reckendorff til Ekstra Bladet.dk. Reckendorff er statsadvokat for Fyn, Syd- og Sønderjylland.

Ifølge B.T. skal to tidligere ministerchauffører i Økonomi- og Erhvervsministeriet er være klar til at oplyse, at Bendt Bendtsen i sin tid som minister, brød våbenloven op mod 80 gange. Bendtsens tidligere ministerchaufførere har nedskrevet de enkelte lovovertrædelser med dags dato og forseelse og mener, at Bendtsen konsekvent brugte ministerbilen til at transportere sine skydevåben.

Sagen kan ende i en potentiel frihedsstraf til Bendtsen

"Det hele afhænger af, hvad politiet finder bevist, men jo, han kan ryge i fængsel,« siger professor i strafferet Vagn Greve til B.T lørdag.

Læs mere om Politisk Analyses fokus på Bendtsen her:
Bendtsen erkender brud på våbenlov
Bendtsen øvede sig på jagt-forklaringer
Bendt Bendtsen reklamerede for BMW
Bendt Bendtsen undersøges af politiet

Kilde: Ekstra Bladet.dk, Politiken og Ritzau

Kommentarer