Bendtsen øvede sig på jagt-forklaringer

B.T. afsløring af tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsens lemfældige omgang med erhverskammerater truer Fogh, der flere gange har slået fast at der skal være styr på ministrenes økonomiske forhold. Bendtsen har i 33 tilfælde modtaget jagt - og golftur på danske godser for op imod 250.000 kroner. Selvom jagterne og golfturene foregik i Bendtsens tid som erhvers og økonomimister, så er Bendtsen-sagen ikke god midt i finanskrise-tider, hvor de først ord der popper i vælgernes bevidsthed er: pamper og levebrøds-minister på luksusklasse.

Bendtsen øvede sig på søforklaringer

Frank Korsholm der er tidligere spindoktor for Bendt Bendtsen og nuværende rådgiver for sundhedsminister Jacob Axel Nielsen fremlagde på et møde i foreningen Kommunikation & Sprog tidligere på året sin egen version af hvordan man behandlede sagen om at Bendtsen havde brugt sin ministerbil til private arrangementer, og at embedsmændende efterfølgende rettede i Bendtsens kalender - en sag som Bendtsen fik en næse for i marts måned 2009

"Det første vi gjorde var at skaffe os et overblik over, hvad Jyllandsposten, som var dem der kørte sagen, havde. Derefter øvede vi forklaringer, for eksempel sagde vi med succes at golf og jagt ikke er privat, da Bendt Bendtsen kun blev inviteret på grund af sin egenskab af minister. Og da Jyllandsposten anklagede os for at have ladet en hofdame benytte sig bilen, tog vi en vinkel som 90 procent af befolkningen var enig med os i, nemlig urimeligheden i hvis man ikke engang skulle kunne give en fra kongehuset et lift"


At Bendtsen og Korsholm har brug for at "øve" sig på søforklaringer om at jagt og golf ikker private og et socialt hyggeligt anliggende tyder på, at Bendtsen og Korsholm prøvede at skjule og sminke på virkeligheden. At det nu er kommet frem at Bendtsen har fået 33 sociale jagt og hyggeture betalt af toppen af dansk erhversvliv. Korsholm fortalte, at man i Bendtsens ministerium forsøger at komprimentere den ministerchauffør, som afslørede at Bendtsen ministerkørsler ikke altid foregik efter bogen.

Korsholm kompromitterede også manden, ved at lade oplysninger sive om chaufføren, der var Jyllandspostens eneste kilde. Det viste sig at være muligt uden at bryde den pålagte tavshedspligt i personalesager.

Som det lyder i Michael Jeppesens artikel fra mødet i Kommunikation & Sprog, hvor Korsholm afslørede arbejdsmetoderne under Bendtsen:


Korsholm kompromitterede også manden, ved at lade oplysninger sive om chaufføren, der var Jyllandspostens eneste kilde. Det viste sig at være muligt uden at bryde den pålagte tavshedspligt i personalesager.


Hele artiklen fra mødet med Bendt Bendtsen spindoktor Frank Korsholm kan læses her:

Update: DF mener Bendtsen overdrej jagtbesøg

Kommentarer