Bendt Bendtsen reklamerede for BMW

B.T. kan i dag afsløre at tidligere økonomi - og erhvervsminister Bendt Bendtsen har fået et BMW motorcykel til rabatpris, til gengæld skulle Bendtsen reklamere for BMW på en messe i Bellacentret i 2008. Direktør for BMW i Roskilde Jens Winther, siger til B.T.:

"Bendt Bendtsen har selvfølgelig fået motorcyklen til en god pris, hvor vi gav et afslag. Den var så billig, at han ville købe - og så dyr, at vi ville sælge. Prisen var selvfølgelig noget under de 242.000 kroner, som den koster som ny"

En ting er Bendtsens jagtrejser for 250.000 kroner, en anden ting er at samme Bendtsen i sin egenskab af tidligere erhvervsminister har fået en klækkelig rabat som omvandrende reklamesøjle for BMW. Bendtsens opførsel kan man diskutere alt efter ståsted, men det er bombesikkert at Bendtsens lemfældige omgang med skattefrie jagter, fede motorcykler og middage med erhverslivet ikke just passer til den stil Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen selv dikterede i VK-regeringens regeringsgrundlag fra 2005. Fogh og Bendtsen var her ude med meldinger om at ministre skulle have styr på deres private økonomiske forhold og bijobberiet, og at det ikke ville blive tolereret med nogen former for slendrian. En sandhed som de konservatives Henriette Kjær i 2005 måtte sande efter manglende betalinger i privaten, der kostede Kjær familie - og forbrugerministerposten.


Politiken kunne i går også dokumentere at ministrenes økonomiske forhold ikke er opdateret i det sidste år på Statministeriets hjemmeside. I regeringsgrundlaget fra 2005, som Bendt Bendtsen selv har været med til at udforme sammen med Fogh står der ellers under punktet "Ministres interesser mv":

"Regeringen ønsker at skabe størst mulig åbenhed omkring ministres personlige økonomiske interesser. Samtlige regeringens ministre vil derfor skulle udfylde et oplysningsskema om økonomiske interesser,medlemskab af VL-grupper og lignende. Besvarelserne vil blive gjort offentligt tilgængelige på Statsministeriets hjemmeside"

Under punktet "Åbenhed om bestyrelser, råd, nævn,
udvalg mv" står der endvidere i regeringsgrundlaget:

"For at sikre fuldstændig åbenhed ved ministres udpegninger til bestyrelser, råd, nævn, udvalg mv.vil der blive udarbejdet retningslinier om, at ministeriernes hjemmesider skal indeholde oplysningerom bestyrelser, råd, nævn, udvalg mv., herunder
oplysninger om udpegninger".


Samlet set bidrager Bendtsens udskejelser og sjusk i gennemsigtighedn omkring ministrenes økonomiske interesserer til billedet af en slidt Fogh-regering som ikke har den samme kontrol og uskyldsrene aura. Slitagen og rusten er forlængst sat ind, såvel på regeringen som på EP-kandidat Bendt Bendtsens BMW-kværn som nu højst sandsynligvis bliver parkeret i garagen på Fyn sammen med jagtgevær og årgangsvin op til det snarlige Europaparlaments-valg.

Kort sagt: Bendtsen opførsel hænger ganske enkelt ikke sammen med punkterne i regeringsgrundlaget, som Bendtsen selv har blåstemplet. Det er dobbeltmoral så det basker.

Kommentarer