Analyse: Uligheden steget under VK

En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser at uligheden er steget markant under VK-regeringen. De rigeste ti procent den danske befolkning har i følge undersøgelsen fået flere penge mellem hænderne end de fattigste siden VK-regeringen tiltrådte i 2001, det skriver Information mandag.

Mens de lavestlønnede kun har opnået en fremgang i den disponible indkomst på 2.200 kr. om året, har de højestlønnede fået over 60.000 mere mellem hænderne under VK-regeringen.

AE-analysen er desuden kritisk overfor den nye skattereform VKO( og LA) indgik for nylig. AE-analysen peger på at uligheden vil at stige yderligere med den nye reform:

"Med vedtagelsen af VK-regeringens og Dansk Folkepartis socialt skæve
skattereform vil uligheden i Danmark stige yderligere i de kommende år.Uligheden i Danmark er i forvejen steget stødt siden VK-regeringen kom til i 2001,så den i dag ligger markant højere end tidligere. (...) Den bekymrende store stigning i uligheden er i høj grad politisk bestemt og kan blandt andet tilskrives udviklingen i boligpriser og skattebetalingen under VK-regeringen
"

Læs hele AE-analysen her

Kilde: Arbejderbevægelsen Erhvervsråd og Information

Læs mere:
Ny måling: Løkke vil skabe større ulighed
Velfærden vælter
VK-skatteudspil: Nitte til den ledige - gevinst til direktøren

Kommentarer