Mortens moonwalk

Morten Helveg moonwalker medievant og diskret baglæns ud af den radikale gruppe på en dag, hvor alle medier fokuserer på Michael Jackson.

Morten Helveg Petersen forlader nu det radikale venstre til fordel for en post som direktør for Foreningen Dansk Interaktive Medier, det skriver Politiken.dk

Her på bloggen har jeg tidligere spået at Helveg enten ville gå, eller rykke videre væk fra de radikale.

Vestagers søgning mod S og SF har presset Helveg længere og længere væk fra indflydelse og tiden hvor de radikale pegede på K og V er long gone. Helveg'erne er mere til højre end til venstre, og Morten Helveg Petersen har sammen med Johs. Poulsen tidligere krævet at Vestager ikke lænede sig for kraftigt op af S og SF. En kamp som Helveg har tabt. De radikale er nu mere røde end blå. Heldigvis for det.

Helveg forlader altså et sønderskudt radikalt venstre der fik et skidt EP-valg og ligger uhørt svagt i meningsmålingerne. At Helveg på nænsom vis vælger at melde at han stopper netop på den dag, hvor alle medier er gået i selvsving over Michael Jacksons død, virker ikke helt tilfældigt. "I dag er en god dag at komme af med nyheder" som det lyder i spin-biblen. Det spøjse jobskifte vækker ikke lige så meget medieopmærksomhed når verden snakker Wacko-Jacko.

Helvegs exit og intern fnidder i R kommer hurtigt til gå i glemmeren og Helveg kan dermed lave et smooth jobskifte. På den måde skåner Helveg trods alt Margrethe Vestager en smule ved diskret at moonwalke baglæns ud af den radikale folketingsgruppe. Vestager kan nu enten vælge at se glasset som halv fyldt eller halv tomt efter Helvegs exit. Hun er blevet en kritiker mindre, og skal ikke slås med Helveg mere. Men tilbage står en udsultet R-gruppe på seriøs sommerskrump.

Update: Anne Marie Geisler som pt. skriver speciale afløser Morten Helveg Petersen når Helveg stopper på Christiansborg den 1. augsut. Det skriver politiken.dk. Det bliver interessant at følge Geisler og om hun lægger sig i højre eller venstre spor i forhold til Vestager.

Kilde: Politiken.dk

Kommentarer