Vestager ser rødt

Margrethe Vestager melder nu klart og tydeligt ud at hun melder sig på S-SF holdet i kampen for at vælte VKO. Til dagens Politiken siger hun:

»Det er vigtigt, at de radikale vælgere ved, at vi tilhører oppositionen. Derfor siger vi, at hvis det politiske grundlag er i orden, så kan vi godt sidde i regering med SF«

Det er første gang at Vestager markant og uden tvetydighed melder ud at de radikale kan "sidde i regering med SF".

Som beskrevet her på bloggen er det de radikale eneste mulighed for at få politisk indflydelse og samtidig vælte Fogh.

Vigtigst af alt er at halvdelen af vælgerkorpset har skreget på en samlet opposition ved valgene i 2001, 2005 og 2007. Det er en realitet nu at S,SF og R står samlet, men der vil uden tvivl blive bruge for kamel-slugning i den helt store stil, men hvis S-SF-R kan finde fem fælles slagfærdige politiske programpunkter (læs: miljø, værdipolitik, integration) som de kan holde sig til igennem en hård valgkamp mod VKO, så er de godt hjulpet på vej. Den økonomiske politik og skattepolitiken bliver svære og møjsommelige kameler at sluge, men hvis S,SF,R formår at kommunikere at de hver især har deres individuelle politiske ståsteder, men at målet om at slå Fogh/Løkke af pinden overskygger dette.

Det der kort sagt skal lyde ude i stuerne fra Thorning, Søvndal, Vestager-alliancen op til næste valg:

"Vi har en mission om at ændre det politiske landskab. Vi vil af med Fogh/Løkke, Pia og Espersen og gennemføre centrum/venstre-politik med lige dele hjerte og grøn fornuft"

For første gang er der nu en samlet opposition der ikke tvivler på hinanden. Det er troværdigt, og vælgerne vil belønne denne centrum/venstre-konstellation efter 8 år hårde år i en dødsyg ørkenvandring med VKO hvor integrationen,klimaet og økonomien sejler.

Læs mere:

10. marts 2009 R rykker tæt på S og SF - oppositionen samles
18.januar 2009: Radikal tornerosesøvn
17. oktober 2008
5. oktober 2008
Vild med dans, Vestager?

Helle for sundhed, Villy til velfærd - hvad vælger Vestager?

Kommentarer