Maria Reumert Gjerding stiller op som præsident for Danmarks Naturfredningsforening

Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding har valgt at stille op som præsident for Danmarks Naturfredningsforening, når der er valg til præsidentposten den 7. april. 

Hvis Gjerding bliver valgt til posten stopper hun som MF'er for Enhedslisten. Hvis ikke, så fortsætter hun. Det skriver hun i dag på Facebook.

Gjerding er folketingsmedlem for Enhedslisten i Nordsjællands Storkreds fra 18. juni 2015. Hun har været kandidat for Enhedslisten i Hillerødkredsen fra 2013 samt kandidat for Enhedslisten i Rudersdalkredsen fra 2010 til 2013.
Danmarks Naturfredningsforening er en af Danmarks stærkeste interesseorganisationer. NGO'en var placeret som nummer fem i Altingets magtanalyse, der blev lavet tilbage i juni 2017. Magtanalysen afdækkede de NGO'er der har mest politisk indflydelse.

Danmarks Naturfredningsforening har cirka 130.000 medlemmer. 

Gjerding er fungerende miljøordfører, klimaordfører, landbrugsordfører, grøn omstilling-ordfører, dyrevelfærdsordfører og familieordfører for Enhedslisten.

Læs mit interview med Gjerding om grøn omstilling, dansk natur og klima.

Hun er i 2006 uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier fra RUC, Hun har arbejdet som miljøpolitisk rådgiver i Enhedslisten fra 2008 til 2015.Kommentarer