Ungt ministerhold: Gennemsnitsalder 43 år - ingen over 60 år

Det er et yngre ministerhold som i morgen præsenteres på Amalienborg kl. 10.30. Gennemsnitsalderen på de nyvalgte ministre er knap 43 år, det viser en gennemsnitsberegning foretaget af politisk-analyse.dk. Ingen af de nye ministre er over 60 år.Blandt de yngste ministre er SFerne Thor Möger Pedersen, han er 26 år. Möger Pedersen er ny skatteminister og Ida Auken på 33 år er ny miljøminister.

Blandt alderspræsidenterne findes SFs ny udenrigsminister Villy Søvndal der er årgang 1952 samt SFs Ole Sohn der er født i 1954. Den store overraskelse på kulturministerposten Uffe Elbæk er 57 år.

Til sammenligning var gennemsnitsalderen for de kvindelige ministre i Lars-Løkke Rasmussen regering 49 år. Gennemsnitsalderen for de mandlige ministre i Løkke-regeringen var derimod 53 år.

Socialdemokrater og Radikale i 40'erne
Socialdemokraterne er rigt repræsenteret i aldergruppen 40 +.
Helle Thorning Schmidt (statsminister), Morten Bødskov (justitsminister), Nicolai Wammen (europaminister), Cristine Antorini (børne - og unge minister), Nick Hækkerup (forsvarsminister) og Mette Gjerskov (fødevareminister) er alle i 40'erne.

Det samme gælder SF's Pia Olsen Dyhr (minister for eksport og udenrigshandel)og de radikale ministre Cristian Friis Bach (udviklingsminister),Manu Sareen (kirkeminister)samt Martin Lidegaard (klimaminister).

Foto: Helle Thorning-Schmidt på vej med roser søndag eftermiddag på Christiansborg efter gruppemøde med Socialdemokraterne. Fotocredit: Mikael Kristensen

Kommentarer