Dit valg 2011: Astrid Krag (SF)

VALG 2011

Hvad skal der ske i din valgkamp de næste tre uger?

Jeg skal ud og møde så mange danskere som overhovedet muligt og diskutere med dem, hvilken vej vi vil med Danmark, hvordan vi får erstattet regeringens nulvækst med vækst og nye jobs, får sikret ordentlig sundhed, hvor ingen skal betale for at gå til lægen og en folkeskole, der får alle børn med.

I dag starter jeg valgkampen sammen med Villy Søvndal til et brunch-arrangement på spillestedet Gimle i Roskilde. Senere på dagen åbner vi SF’s valgbutik i Roskilde tæt på gågaden og så går det ellers løs med uddelinger på stationer, ved skoler og arbejdspladser og selvfølgelig alle de debatter, jeg bliver inviteret til.

Hvilke tre vigtige emner, vil du fokusere på I din valgkamp?

At vi skal have Danmark i gang igen og få skabt de jobs der skal til, hvis vi skal ud af krisen med velfærden i behold. Ved at fremrykke offentlige investeringer kan vi skabe private arbejdspladser og samtidig få renoveret vores skoler og ældreboliger til glæde for børn, unge – og varmeregningen. At vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse for alle danskere uafhængigt af pengepungens størrelse. At vi skal investere i vores uddannelser og løfte folkeskolen, så alle børn kommer med – det er vores kloge unger der skal skabe fremtidens vækst.

Hvordan tror du flertallet kommer til at se ud efter den 15. september?

Jeg håber vi får flertal for en ny, rød regering med S, SF og RV. Og så håber jeg der vil være 90 mandater bag efterlønnen, så vi kan bevare den ordning, der sikrer at også de mennesker, der har knoklet rigtigt mange år på arbejdsmarkedet, kan trække sig tilbage inden kroppen siger helt stop.

Astrid Krag spås i flere analyser til at blive minister i en kommende rød regering.

Foto: Mikael Kristensen

Kommentarer