Er der fejet noget væk fra mail-boxen?

Lene Espersen indrømmer hun ikke har svaret på spørgsmål i Folketinget i den såkaldte mailsag. Hendes troværdighed er yderligere svækket. Det er en alvorlig sag at dække over oplysninger. Som minimum bør der iværksættes en uvildig undersøgelse, hvis ikke Lene E. selv tager sit gode tøj og går..

Lene Espersen (K) afviser, at hun skulle have beordret sin rådgiver til at slette belastende mail i hendes tid som økonomi- og erhvervsminister. Det skriver politiken.dk i dag.

Ifølge Politiken indrømmer Lene Espersen, at hun ikke svarede fyldestgørende på et spørgsmål, som SF's sundhedsordfører Jonas Dahl stillede hende i Folketingssalen i 2009.

»Jeg erkender, at jeg ikke svarede på hans spørgsmål«, sagde Lene Espersen efter i dag efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn

Ifølge Politiken.dk spurgte spurgte Jonas Dahl i 2009 Folketingets spørgetid Lene Espersen, om det baggrundsmateriale, der lå til grund for et konservativt sundhedsudspil, stammede fra Sundhedsministeriet.

Jonas Dahl havde ifølge Politiken forsøgt at få adgang til en rapport fra ministeriet, der skulle dokumentere, at staten kunne sætte priserne for behandling på de private sygehuse ned.

Dengang afviste Lene Espersen at nogen ministerier skulle være indblandet.

»Udspillet kommer fra et arbejde i den konservative folketingsgruppe«, sagde hun dengang til Folketinget.

Til Politiken siger Lene Espersen i dag:
»Jeg føler ikke, jeg har noget at skjule. Nogen kan mene, jeg skal tale mere klart nede i Folketingssalen, og jeg skal svare på de spørgsmål, der er...«

Politisk-analyse.dk mener:
Lene Espersens troværdighed er gennemhullet som en si. Ferie-sagen og en frisk måling der viser rekordlav tilslutning i det konservative vælgerkorps til Espersen som formand afløses nu af den potentielt dødsfarlige mail-sag. Sagen kan være dødsstødet for K-ministeren.

Viser det sig at Espersen har talt usandt og fejlinformeret Folketinget, og hvis der dukker flere pinlige sager frem er det grand finale for K-formanden.

Sagen har nu nået et nyt potentiale til at vælte ministeren. S og SF vil banke løs på hende og sagen rammer lige i hjertet af regeringen da den giver mindelser om Erik Ninn Hansens rolle i Tamil-sagen. Er der noget skjult?

Lene E. bør allerede nu tage beslutningen om at gå af. Spørgsmålet er så om hun kan redde blot et minimum af den oparbejdede glorie, hun havde for blot to politiske sæsoner siden. Jeg tvivler.

Læs mere i Politikens dækning her