Oppostionen bevarer massiv fremgang

Selvom VKO i disse dage forsvarer deres såkaldte genropretningsplan med næb og kløer i Folketingsalen lader det ikke til at give pote hos vælgerne. Oppositionens massive byger af spørgsmål i de seneste dages marathon-debatter om VKOs nedskæringer på dagpenge, børnepenge og voksenuddannelsesstøtte resulterer nu i umiddelbar bonus hos vælgerkorpset.

Vælgernes opbakning fortsætter med at stige og hvis der var valg nu kunne Thorning og Søvndal sætte sig sikkert i ministersæderne. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder onsdag 2. juni 2010.

Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten går sammenlagt 1,9 procentpoint frem i forhold til målingen i sidste måned. Samme resultat nåede en meningsmåling fra Megafon frem til i sidste uge. Så oppositionen sikrer momentum og står nu til at få 97 mandater mod VKO 78 mandater, hvis der var valg nu.

Ifølge målingen går Socialdemokraterne 0,7 procentpoint frem og fastholder momentum som landets største parti med ialt 29,3 procent af stemmerne. Socialdemokraterne er nu større end både Venstre og Konservative tilsammen.

SF får i målingen 18,4 procent - en solid fremgang på 0,6 procentpoint. SF nærmer sig Venstre, som dog fortsat er det næststørste parti i folketinget.

Venstre og Konservative går tilbage. Venstre mister 2,1 procentpoint i forhold til sidste måned. Også De Konservative må høste en massiv vælgerlussing i kølvandet på regeringens genopretningsplan. K går 1,5 procentpoint tilbage.

Læs Politisk Analyses reportage fra dagpenge-debatten i Folketinget og interview med Socialdemokraternes Maja Panduro: Løftebrud, fugle på taget - og dagpenge

(Kilde: DR Nyheder/Epinion)