FOA: Multinationale selskaber skal bidrage til velfærden

En række multinationale virksomheder har i årevis undgået at betale skat. Det er stærkt krænkende, lyder reaktionen nu fra FOA ovenpå de seneste dages heftige debat i medierne, som blandt andre Enhedslistens Frank Aaen har været bannerfører for.

Politiken kunne 12. april afsløre, at store multinationale selskaber årligt sender kæmpe pengebeløb ud af Danmark, så staten går glip af skatten. Indtægter de multinationale firmaer vel at mærke har opnået i Danmark.

”Det er uholdbart”, siger forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, og fortsætter:

"Det er stærkt krænkende, at selskaber, som reelt tjener milliarder på at operere i Danmark, helt kan unddrage sig at betale skat her i landet".

Og ifølge FOA handler det ikke kun om jura, men også om moral.

"Det er fantastisk, at store selskaber, som tjener styrtende med penge, har så ringe en moral, at de uden at blinke gør brug af den skatteyderfinansierede offentlige sektor samtidig med, at de benytter beskidte tricks for at undgå at bidrage til finansieringen af de offentlige udgifter i Danmark”.

”Hvis man vil nyde, så må man også yde. Det gælder også for disse selskaber. Vil man tjene penge i Danmark, så må man selvfølgelig bidrage til de offentlige udgifter til infrastruktur, uddannelse af arbejdskraften, sundhed og alle de øvrige velfærdsydelser, som man som arbejdsgiver nyder godt af. Det er ganske enkelt asocialt og uforskammet at snyde sig uden om bidrag til den danske statskasse for at skabe størst mulig profit til sine aktionærer."

"Vi skal som samfund ikke acceptere, at de danske skatteydere betaler regningen for selskaber, som kryber i skattely i andre lande. Og vi skal slet ikke acceptere det nu, hvor den offentlige velfærd og service er stillet nulvækst i udsigt i de kommende år.”

FOA opfordrer derfor regeringen til at gribe ind:

"Regeringen må sikre, at Skat har de fornødne ressourcer til at kigge multinationale snyltere i kortene og dermed hente skattekroner hjem til den danske velfærd. Det får vi ekstra meget brug for i de kommende år, hvor regningen for den økonomiske krise skal betales."

”Samtidig må vi også i de faglige organisationer overveje, hvordan vi kan undgå at placere lønmodtagernes pensionsopsparing i selskaber med så lav en moral. Det vil være ren Ebberød Bank, hvis offentligt ansattes pensionsopsparing kommer selskaber til gode, som ikke vil betale skat til at finansiere den offentlige sektor i Danmark”, slutter Dennis Kristensen.

Kilde: foa.dk

Læs mere:

Join "Multinationale selskaber skal betale skat i Danmark". Hvor du kan læse meget mere om skattecirkuset og deltage i debatten. Målet er 1000 medlemmer inden 1.maj

Skriv under og send en mail til skatteminister Troels Lund Poulsenwww.multinasserne.dk