Løkkes næse vokser

Rigsrevisionen har netop uddelt en næse til Lars Løkke Rasmussen efter, at Sundhedsministeriet i Løkkes ministertid har udbetalt unødvendigt høje takster til privathospitalerne for operationer og behandling, selv om ministeriet vidste, at sundhedsydelserne kunne fås for en lavere pris. SF indkalder nu Løkke i samråd

Statsminister Lars Løkke Rasmussens fik i sin tid som sundhedsminister private hospitaler forgyldt med særdeles lukrative aftaler på det offentlige sundhedsvæsens bekostning

En beretning fra Rigsrevisionen der med titlen ”Pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse”, som Jyllands-Posten i sin tid kom i besiddelse af, viste at man i de indgåede aftaler med de private sygehuse ikke havde skelet til hverken pris og kvalitet.

I Rigsrevisionenberetning hed det »at der ikke i tilstrækkelig grad er taget hensyn til pris og kvalitet i tilrettelæggelsen af det offentlige sygehusvæsens køb af private sundhedsydelser«, og at »aftalerne med de private sygehuse, der skal sikre borgernes udvidede frie sygehusvalg, ikke er indgået under hensyn til pris og kvalitet«.

Reelt har amterne altså betalt overpriser for private sundhedsydelser og på den måde er det offentlige blevet snydt for penge, mens det private sundheds-supermarked er blevet forgyldt med Løkke som sundhedsminister tilbage i 2002-2007.

Til epn.dk sagde politisk ordfører Henrik Sass Larsen da sagen eksploderede i maj måned, at der var tale om misbrug og nærmest bevidst svindel med offentlige midler.

"Det er decideret misbrug af skattekroner, og det er meget, meget tæt på at være bevidst svindel med offentlige midler. Det er ikke skatteyderne eller patienterne,
man har taget hensyn til, det er ideologi", sagde Sass Larsen dengang til epn.dk

SFs finansordfører Ole Sohn vil nu tage sagen op i Folketingets finansudvalg.

- Det er en helt uhørt måde at misbruge danskernes penge på. Jeg mener, det er en sag for Folketingets finansudvalg, derfor indkalder jeg Lars Løkke Rasmussen i samråd, siger Ole Sohn i en pressemeddelelse.

Update: Topchef i Sundhedsstyrelsen mener Løkke favoriserede private


Læs Politisk Analyses fokus på lighed i sundhed og Løkkes udsulting af det offentlige sygehusvæsen:
Løkke forgyldte privathospitaler
S.O.S - Stærk offentlig sundhed

Kommentarer