Efter valget: Seks skarpe til Sofie Carsten Nielsen

Du har netop overstået en hektisk Europa-parlaments valgkamp. Hvad skal du bruge tiden på nu?

Nu skal jeg lige holde lidt ferie med familien og holde barsel med min yngste søn på knap 4 måneder. Han har været med i valgkamp fra fødslen, så nu skal der lige være lidt tid til at se ham udvikle sig og få den store på knap 3 år kørt ind i børnehave.


Hvordan har du det med den markante nationale højredrejning ved dette EP-valg ude i Europa?

Det har jeg det elendigt med. Men jeg synes især det er problematisk, at der er så få politikere der taler den imod. Både den ekstreme højredrejning og den EU-skepsis eller modstand som er en del af den drejning. Der er ikke nok modige politikere. Det nytter da ikke at læne sig tilbage og sige "jamen folk er skeptiske, så må vi også være skeptiske". Det er da noget hykleri. Politikere skal sige, hvad de mener og hvilken vej, de ønsker at trække udviklingen.

Hvad overraskede dig mest i valgkampen?

At så mange af de andre partier forsøger at gafle Morten Messerschmidts stemmer ved at tale ham efter munden. Forstemmende.


Hvor ser du dig selv om 4 år – stiller du op til Folketinget?


Det har jeg ikke gjort op med mig selv endnu

Hvorfor tror du DFs Morten Messerschmidt har fået så mange stemmer?

Fordi han er dygtig - rigtig dygtig - til at kommunikere et enkelt budskab. "I skal være bange, der er meget at være bange for, men jeg kan redde jer". Det er let at forholde sig til, og hvis man går med på den, behøver man ikke forholde sig til særligt meget andet. Så det er den letteste model. Morten tager sig af det. Det er jo forstillelse, for Morten tager sig jo ikke af det, han løser ingen problemer, for han tilbyder ingen løsninger, men det kommer han behændigt udover i sin kommunikation. Og få taler ham imod - som nævnt.



Hvordan ser du på ligestillings-situationen i EU og Danmark fremover?


Så længe VKO-regeringen sidder på magten, så bliver det EU der rykker noget, hvis der skal rykkes fremad på ligestillingsområdet i Danmark. Nu betyder højredrejningen i Parlamentet nok desværre også, at vi ikke vil se et lige så progressivt parlament på ligestillingsområdet som hidtil. Men der sker trods alt stadig mere i EU end der sker i DK. Og så kan man jo håbe på - og arbejde for - en ny regering i DK. En der vil tage ligestillingsproblemerne alvorligt.


Læs Politisk Analyses reportage fra EP-valget her

Kommentarer