Frivillig i Statsministeriet - med udsigt til årsløn på 1,2 million

Stillingen ønskes besat af en person, der har arbejdet med kommunikation og som har et indgående kendskab til pressen og den politiske proces på Christiansborg. Statsministeriet er en travl og spændende arbejdsplads. Ansøgere må derfor have evne og vilje til at samarbejde samt være parate til at arbejde på ube­kvemme tidspunkter"

Sådan lyder det i dag 7. april på Statsministeriets hjemmeside og på jobportalen Jobindex.

Søs Marie Serup der har fulgt Lars Løkke Rasmussen som særlig rådgiver i Finansministeriet har ellers netop overtaget pressestyringen og spinnet for statsminister Løkke i Prins Jørgens Gård på frivillig basis, hun regner dog med at få jobbet efter det officielt er slået, når hun søger det.

Som Serup siger til Ekstra Bladet:


"Foreløbig arbejder jeg som frivillig for Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet. Stillingen som rådgiver skal efter reglerne slås op, når der kommer en ny mand på posten. Jeg søger, og jeg håber, at jeg får stillingen".


Mon ikke Søs nok skal nappe den post efter en formel ansøgning er sendt afsted.

Lønloft på spin

Men kunne du alligevel tænke dig en løn på lidt over 1,2 millioner skatteryderbetalte kroner pr. år så er det med at fatte pennen og se om der er bid. En høj løn der tangerer minister-lønningerne. SF kritiserede de høje lønninger til regeringens spindoktorer tilbage i 2008. Dengang sagde SFs skatteordfører Jesper Petersen følgede til TV2:

"Det står klart for alle, at rådgive­ren i en eller anden forstand også er partiets mand. Derfor synes vi, det ville være rimeligt at lægge et løn­loft for, hvor meget man kan give i løn til de særlige rådgivere. Hvis partierne vil overskride lønloftet, så må partiet selv punge ud"

Jarl Cordua har på K-forum i dag skrevet en interessant karakteristik af hvem Søs Marie Serup er, og hvilke funktioner den særlige rådgiver skal have.

Der er ansøgningsfrist 20. april 2009 (også for Søs)

Læs betænkning 1443 om reglerne for spindoktorer og embedsmænd:
betænkning 1443

Kommentarer