Har Bendsten styr på loven?

Sagen om Bendtsen fortsætter. B.T. skriver i dag at Bendtsens tidligere ministerchauffør har måttet hente Bendtsens jagtgevær på Fyn og transportere det til Midtsjælland på en jagt.

Et vigtigt spørgsmål man her kan gisne om, er om Bendtsen har haft styr på våbenlovgivningen i forhold til transport af våbnet. Under punktet "transport" i "Bekendtgørelse om våben og ammunition mv (BEK nr 449 af 09/06/2005", hedder det:

§ 9.Stk. 2. En transporttilladelse efter stk. 1 kan kun gives efter forud indhentet samtykke fra politimesteren (politidirektøren). Transporttilladelsen udstedes på en særlig blanket til den pågældende medarbejder personligt. Udstedelsesdato, udløbsdato og formål skal fremgå af tilladelsen. Tilladelsen skal medbringes under transport af våbnene.

Det er oplagt for revovler-journalister og den kritiske del af oppositionen der lugter blod, at undersøge om Bendtsens chauffør har haft en sådan tilladelse til transport af våben, og om alle regler og paragraffer er overholdt til punkt og prikke i våben - og jagtlovgivningen.

For hvis vi skal overholde reglerne, så skal Bendtsen også.

UPDATE: Det viser sig nu at mine forudsigelser fra 22. marts om at Bendtsen kan have overtrådt våbenlovgningen nu får ny næring. B.T. og Berlingske Tidende skriver i dag 23. marts, at Bendtsens ministerchauffører ikke har haft tilladelse til at transportere våben.

Kommentarer