Asylpolitik kan ryste Fogh

Hvert tredje barn i asylcentrene har psykiske lidelser. For første gang er tilstanden hos samtlige børn i danske asylcentre blevet undersøgt, barn for barn. Resultatet, som Politiken har haft lejlighed til at kigge nærmere på, viser, at hver tredje af de 246 undersøgte asylbørn mellem 4 og 16 år har en eller flere psykiske lidelser.

http://politiken.dk/indland/article392394.ece

Statsminister Anders Fogh Rasmussen må gribe ind i den groteske asylpolitik der føres i øjeblikket. Et utal af organisationer, Lægeforeningen og psykologforeningen har råbt vagt i gevær. Men uden held. Der må gøre noget nu.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen har hidtil afværget ethvert angreb fra oppositionen (http://information.dk/146938) - og forholdene er så elendige at læger og psykologer advarer kraftigt. Det der holder Fogh tilbage er Dansk Folkeparti.

DF holder konsekvent Fogh i meget kort snor på asylpolitikken med manglende anstændighed til følge. At et barn på ni år kan gå seks år i danske asylcentre med alvorligt ar på sjælen er dybt graverende. Som det fremgår at Dansk Folkepartis principprogram som stadig lyder:

"Danmark er ikke et indvandrerland og har aldrig været det. Vi vil derfor ikke acceptere en multi-etnisk forvandling af landet Danmark er danskernes land, og borgerne skal have mulighed for at leve i et trygt retssamfund, der udvikler sig i overensstemmelse med dansk kultur. Udlændinge skal kunne optages i det danske samfund, men kun under forudsætning af, at dette ikke sætter tryghed og folkestyre på spil. Udenlandske statsborgere skal i begrænset omfang, efter særlige regler og i overensstemmelse med Grundlovens bestemmelser, kunne opnå dansk indfødsret" (http://www.danskfolkeparti.dk/Principprogram.asp)

En hård linje, som ikke åbner op for ret meget blødsødenhed fra Foghs side. Kontrollanten hedder stadig DF og Pia har magt som hun har agt.

Men den massive kritik af Foghs, DF og regeringens asylpolitik kan vise sig at være mere end blot en enlig vildfaren kugle mod regerings-skjoldet.
En meningsmåling viser at 84 % af danskerne kræver bedre forhold på asylcentrene. Fogh kan ikke holde til flere syge asylbørn på tv-skærmene, og hvis han ikke iværsætter tiltag der kan overbevise oppositionen, vil asylpolitikken blive en del af en kommende valgkamp.

Asylområdet er værdipolitisk sprængstof

Asylsagerne passer i en politisk kontekst godt til værdipolitiske slagsmål som man både fra E til DF står klar til at tage. Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen evige snak om velfærd er omend stadig en af de vigtigste dagsordener både nu og i et nærtstående valg, men værdipolitik og politiske brændbare sager med etisk og moralsk indhold vil der blive rift om blandt Christiansborg-politikerne. Asylpolitik er et emne som både Khader, Jespersen, Kjærsgaard og andre vil elske at diskutere fremfor at tærske langhalm på den fordelingspolitiske slagmark.

Kommentarer

Dennis Sørensen sagde…
Hej Mikael. Tak for endnu en god blog. Har selv gennem længere tid rystet stærkt på hovedet over forholdene i asylcenterne, men fik det da helt dårligt, da det med børnene kom frem. Har også selv tygget de forskellige online medier igennem de sidste par dage. Men det varmer mit hjerte at 84% af den danske befolkning er enige i at forholdene er for elendige. Det mest overraskende for mig i dette indlæg fra dig, selvom det ikke burde være det, er DFs stadige ualmindelig skarpe og ret ubehagelige tone i deres partiprogram. Det er bestemt værd at læse de forskellige partiers principprogrammer igennem ind imellem, bare for lige at minde sig selv om, hvilke grundprincipper de står for. - Men kan asylpolitikken ligefrem ryste Fogh?! Svært at sige, men jeg er ganske enig i din analyse af situationen. - Sorry at jeg ikke har noget mere spændende at skrive lige nu, men specialet har drænet mig i denne uge, og vil nu holde weekend! Hygge til vi snakkes igen.