Månedens bog: Enhedslisten - fra meltdown til touchdown
Fredrik V. Sands lille men velskrevne og humoristiske norske pocketbog tager læseren med gennem Enhedslistens forvandling fra protestparti til indflydelsesparti. Fra Per Clausen i sort t-shirt til Johanne Schmidt-Nielsens budgetforhandlinger i blazer med finansminister Bjarne Corydon.

Man er med både når liste Ø nærmer sig spærregrænsen, og når partiet løfter sig op i nærheden af Socialdemokraterne i meningsmålingerne.Bogen indrammer præcist det arbejde, som partiet har gennemgået over den seneste årrække på de indre linjer og i forhold til nye kommunikationsstrategiske tiltag - og ikke mindst i forhold til det politiske rugbrødsarbejde der er gennemført med baglandet og på de årlige landsmøder.

2011-interview med Pelle Dragsted om Enhedslistens udvikling

Vi følger Enhedslisten fra "meltdown til touchdown", som Sand kalder Liste Ø's forvandling i bogen. Det oplysende lille værk opridser fint, hvordan partiet har haft et stort arbejde med at ændre revolutionsretorik og forældede hensigterklæringer samtidig med nyetableringen af en effektiv og troværdig politisk platform, der kan nå ud til flere danske vælgere, der potentielt kunne stemme på de rød-grønne.

Sand gennemgår også venstrefløjspartiets segmenterings-arbejde med at kortlægge potentielle nye vælgerskarer via sociologiske analyser og følger intenst bryderierne med den tidligere S-R-SF-regering. Ikke mindst det skarpe fokus på dagpenge-tematik og DONG-sagen i dansk politik belyses indgående og læsværdigt af Sand.

Sands fortælling Enhedslisten udvikling flugter med andre venstrefløjspartiers fremgang i Europa lige nu, og bogen passer perfekt i lommen på sommerjakken til hyggelæsning på Folkemødet eller i feriedagene i sommerhuset. Som Enhedslisten Pelle Dragsted for nylig skrev på Facebook: Den danske venstrefløj  - Alternativet, Enhedslisten og SF kan  lige nu samle 21 % af de danske vælgere ifølge en ny meningsmåling. Sand giver i sin lommebog en del af forklaringen på hvorfor dette netop er muligt.

Bogen er udkommet på det norske forlag Manifest og kan købes her. Bogen er en del af Manifest-temaserien "radikale bevægelser" - en bogserie hvor der også fokuseres på spanske Podemos.

Kommentarer