Månedens bog: Flyt magten

Med ”Flyt magten” fortsætter forfatter- og rådgiverparret Susanne Hegelund og Peter Mose deres guidede lobbytur ind i magtens maskinrum.

Denne gang lover forfatterne praktiske tips til, hvordan lobbyisten skaffer sig indflydelse, uanset om man er græsrod, stor eller lille virksomhed, lønmodtagerorganisation eller brancheforening, der vil trænge igennem med sine mærkesager.

”Flyt magten – sådan bliver du en god lobbyist” er en samfunds-, metode- og ledelsesbog, en grundbog i indflydelse, som forfatterne siger. Den giver ifølge forfatterne Hegelund & Mose "overblikket over maskineriet og psykologien i Folketinget, i ministerierne, på rådhuset og i medierne". 

Undertitlen kunne ifølge de to forfattere også have været: "Sådan forsvarer du demokratiet. I en postfaktuel krisetid præget af store opbrud hylder forfatterne ordentlighed og redelighed i interessevaretagelsen."

Bogen giver ifølge forfatternes netop udsendte pressemeddelelse "lavpraktiske råd om, hvad der er takt og tone, hvis man skal overbevise den, der sidder på den anden side af bordet, også i et kommunalt valgår som i år."

”Flyt magten” beskriver ifølge forfatterne, hvordan interessevaretageren finder ind til sin grundfortælling, agerer i den nye medievirkelighed, fintuner sine analyser og argumenter samt samarbejder med andre i alliancer, der flytter magt. Det loves også at bogen stiller skarpt på, hvordan man ledelsesmæssigt sætter sit drømmehold sammen og får et til tider nølende bagland med på rejsen mod indflydelse. Den sætter også fokus på den afgørende gennemslagskraft og på talsmandsrollen, som det her og der fortsat kniber med at fylde ud, ifølge forfatterne.

”Vellykket lobbyisme er både en mesterlære og en holdsport – og altid funderet på god ledelse,” siger Hegelund og Mose, der i pressemeddelelsen lover at fører læseren grundigt gennem "indflydelsens ABC".

Læs min tidligere anmeldelse af Hegelund & Moses "Lobbyistens Lommebog"

Om "Flyt magten"

“Flyt magten – Sådan bliver du en god lobbyist” af Susanne Hegelund og Peter Mose er udkommet på Gyldendal den 22. marts 2017. 

Bogen vil blive anmeldt her på bloggen.

Kommentarer