Johanne Schmidt Nielsen kåret som årets Idealist

Årets Idealist 2011 blev i dag kåret af tænketanken Cevea, og valget faldt på Johanne Schmidt Nielsen, politisk ordfører i Enhedslisten.

Tænketanken Cevea kårede endnu engang Årets Idealist. Det skete i samarbejde med Huset i Magstræde og analyseinstituttet Interresearch i dag. Tidligere vindere af prisen er Søren Pind, Hans Jørgen Bonnichsen og Vibe Klarup Voetmann. Lidt over 1000 tilfældige danskere stemte på kandidaterne, og 1/3 del faldt på Johanne Schmidt Nielsen, det skriver dr.dk.

”Det er vigtigt at få idealismen tilbage i dansk politik. Det idealistiske udgangspunkt for politikken må ikke træde i baggrunden for flygtige meningsmålinger. Men lige netop det er en tendens, som er blevet forstærket. Det udvander den politiske debat og kan på sigt føre til politikerlede. Og det vil være en trussel mod demokratiet”, siger Kristian Weise, direktør for Cevea i en pressemeddelelse.

I en ny Cevea-meningsmåling foretaget af Interreseach taler tallene også deres klare sprog. 75 pct. af danskerne mener, at for mange politikere tilpasser deres politik efter meningsmålinger. Kun 9 pct. er uenige eller meget uenige i udsagnet.

”Det er vigtig for os at værne om idealismen. Det gør vi med Årets Idealist 2011. Idealismen skal stå stærkt, klart og tydeligt, så vi ikke farer vild i politikken. Vi har i den grad brug for idealisten som forbillede”, påpeger Kristian Weise.

Årets idealist vælges af et tilfældigt udsnit af den danske befolkning. En gruppe af meningsdannere, bl.a. Bo Lidegaard, redaktør for Politiken, og Lizette Risgaard, næstformand for LO, har nomineret dem, de fem personer, som danskerne skal vælge mellem.

I tilfældig rækkefølge var de fem kandidater: Forfatter og samfundsdebattør, Carsten Jensen, journalist og kanalredaktør, Mikael Bertelsen, landssekretær for Ungdommens Røde Kors, Rasmus Grue Christensen, journalist og debattør, Lars Olsen, og altså politisk ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen.

Kilde: Cevea.dk og dr.dk

Kommentarer