Thorning til Enhedslisten: Vi vil fjerne fattigdomsydelserne

"Jeg lover Fru Johanne Schmidt-Nielsen at afskaffelsen af fattigdomsydelserne vil have aller højeste prioritet ved finanslovsforhandlingen".

Sådan lød det her til aften fra talerstolen, hvor statsminister Helle Thorning Schmidt ved folketingets åbningsdebat af Enhedslisten blev spurgt om fattigdomsydelserne ville indgå i finanslovsforhandlingerne.

Spændingerne mellem Enhedslisten og Thorning har ellers bølget frem og tilbage i salen i dag.

Først fastslog gruppeformand Per Clausen fra talerstolen, at partiet ville stemme imod det samlede regeringsgrundlag, hvis det skulle komme til en eventuel afstemning i salen.

Derefter udsendte Enhedslisten en pressemeddelelse som slår fast at opbakningen til S-R-SF-regeringen er massiv, og de ikke under nogen omstændigheder vil bringe regeringen i mindretal.

»Enhedslisten kunne aldrig drømme om at stemme for et forslag fra oppositionen omkring regeringsprogrammet som helhed, som kunne bringe regeringen i mindretal. Til gengæld stemmer vi gerne for et forslag, som konkret afviser dagpengeforringelserne og tilbagetrækningsreformen«, siger Per Clausen i en pressemeddelelse.

Enhedslisten har nu fået en godbid fra Thorning, der her til aften slår fast at fattigdomsydelserne vil indgå i finanslovsforhandlingerne. Både Radikale, SF og Socialdemokraterne har talt for en afskaffelse af fattigdomsydelserne.

Som reaktion på at fattigdomsydelserne er i spil skriver Per Clausen sent torsdag aften på sin Facebook-profil:

"Stort - Helle Thorning Schmidt har netop sagt, at fattigdomsydelserne afskaffes i forbindelse med vedtagelsen af finansloven for 2012. Det var dagens bedste og vigtigste nyhed. Det er jeg meget glad for."

Foto:
Mikael Kristensen.
Helle Thorning Schmidt holder sin sejrstale ved valgaftenen på VEGA 15. september 2011.

Kommentarer