Lovjungle: A-kasserne skal følge 22.575 sider med regler

VK regeringens erklærede kamp mod bureaukrati og regler ser ikke ud til at bære frugt. Tværtimod.

Antallet af nye bekendtgørelser og love er steget med 22 procent på et år, viser en opgørelse som Dansk Erhverv har foretaget for Mandag Morgen. Det skriver Berlingske mandag.

I alt er det gennemført 1.500 nye love og bekendtgørelser i 2009/2010, og alene under VK-regeringens strukturreform i 2006-2007, blev der gennemført et massivt lovkompleks, som ved et kig på kurven nærmer sig i alt 2.000 love og bekendtgørelser.

1 time om dagen på dokumentation
Ifølge en ny undersøgelse fra FTF bruger socialrådgivere, lærere, sygeplejersker og andre offentligt ansatte i snit en time om dagen på at dokumentere deres arbejde.

Det svarer til i alt 60 millioner arbejdstimer på et år – eller i omegnen af 13 milliarder kroner om året der bliver brugt på dokumentation i stedet for reelt udført praktisk arbejde.

På beskæftigelsesområdet står det gralt til. Ifølge Mandag Morgen/Berlingske er der alene i løbet af de seneste hundrede dage kommet så mange regler og love, at de alene fylder 2.504 A4 sider.

Det samlede regelsæt som a-kasser skal administrere efter udgør dermed i alt 22.575 sider, skriver Mandag Morgen/Berlingske.

Læs mere her på Mandag Morgen

Kilde: Mandag Morgen / Berlingske Tidende / Dansk Erhverv

Foto: Mikael Kristensen

Kommentarer