Ti fede politiske kampagne-videoer

Red Sensation. Ida Aukens valgkampagnefest på Simons iklædes ironiske gevandter med bonkammeraten Simon Emil Amitzbøll fra LA. Københavneriet når det er bedst.




Kvaliteten er dårlig - men tøjet smides og 94.400 har set med på det politiske strip siden 2009



Dengang Radikale var radicoole og der var kildevand på bordene. Rystet kamera i slipstrømmen på Dogmebølgen og Khaders hånd i gips i forsøget på at jagte en hveps i det kreative solskin



I denne Ny Alliance kampagnevideo fra 2007 er der ligeså meget varm luft som der i medieområdet på Roskilde Festivalen. Men Khaders tricky trick med det danske flag til sidst tager kegler



De radikale kan finde ud af det med æstetisk lækre videoer. Omend det går liiidt langsomt så P1 segmentet og akademiker-ligaen føler sig i hjemmevante gemakker.



Enhedslistens modeler-voks film om gratis busser har en elendig lydside, men elskværdigt med videoer der går uden om talking-head syndromet. Der er også lidt for børnene.



Uden at blinke, en af de fedeste og mest gennemførte politiske kampagnevideoer på dansk grund. Gennemført historie, æstetik i top og ikke mindst humor. "Staunig, kom i ramme!"



Ikke en direkte kampagnevideo - men indslaget med den papir-rivende Nyrup fik massiv betydning for Venstre i valget 2001. Det ser det ikke pænt ud at rive andres bøger i stykker.



Javel, det er kejtet - men DFs "We are the world-video" virker i forhold til målgruppen vest for Valby-Bakke (og Enghave St.) imens krummer den kreative klasse og hipsterne tæer i Jaco-form på Dyrehaven.



Nærvær, ro og identifikation. Statsminister-potentiale.

Kommentarer