Helle slår Løkke på Facebook

Danmarks måske kommende statsminister Helle Thorning-Schmidt slår nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen med flere længder.

I tirsdags rundede socialdemokraternes formand 75.000 støtter på Facebook. Løkke må nøjes med 43.000 støtter på sin Facebook-side.

Om det er vestjyderne der ikke er på Facebook, eller har droppet det virtuelle venskab vides ikke, men det kunne tyde på at Thorning har langt bedre fat i det yngre urbane publikum der er massivt tilstede på sociale medier som Facebook.

Til sammenligning har Pia Kjærsgaard 10.000 trofaste støtter. Lene Espersen har lidt over 7.000 der følger hende på Facebook.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har lidt over 9.000 støtter, og SFs formand Villy Søvndal har over 68.000 Facebook-støtter.

Dermed er SF og S-formanden i førertrøjerne, når det gælder tilstedeværelse med politisk kommunikation på sociale medier i Danmark.

De radikales Margrethe Vestager må nøjes med lidt over 3.000 rygklappere på Facebook.Alle Facebook-siderne der her er omtalt er fan-sider. Personlige sider er ikke medregnet, da de har et loft på 5.000 medlemmer. Der er udelukkende fokuseret på de såkaldte "politiker-fansider".