Hvem er inde i Pia K?

Dansk folkeparti angreb i august måned Socialdemokraternes Helle Thorning- Schmidt for at være elitær og antydede at Thorning lever et dobbeltliv med et ben i eliten og et andet ben i folket. Ifølge Pia Kjærsgaards eget frit tilgængelige cv er hun og hendes mand dog selv langt fra Madam Blå-kander og skåneærmer. Kjærsgaard er kåret som "Årets Politiker af Landsforeningen for Erhvervsinteresser" og har siden 1997 været opstillet i Gentofte og Hellerup-kredsen for Dansk Folkeparti. Manden Henrik Thorup er bestyrelsesmedlem i PenSam og Copenhagen Capacity. Hvornår begynder medierne at skrælle den folkelige fernis og hjemmepleje-imaget af Pia Kjærsgaard?


"Hun forsøger at give et billede af at være en meget jordnær person, som er tæt på danskerne og lever et almindeligt familieliv med mand og børn. Hun viser et billede af en opvækst tæt på almindelige danskerne ved at vise sit barndomskvarter (i Ishøj, red.) frem på TV. Hun taler varmt for folkeskolen, men sender selv sin datter i privatskole. Men alt det, der kommer frem giver et andet billede, end det hun fremstiller"

Sådan lød det fra DFs Kristian Thulesen Dahl i Ekstra Bladet om Helle Thorning-Schmidt i kølvandet på (den indtil videre ikke eksisterende) skattesag mod Thornings mand Stephen Kinnock. Thulesen-Dahl angreb kort sagt Helle Thorning for at leve et dobbeltliv med et ben i den europæiske elite og et andet ben i den danske muld - sidstnævnte skulle ifølge Kristian Thulesen-Dahl være falsk varebetegnelse for hvem Thorning i virkeligheden er. Hvor Thulesen-Dahl så egentlig har fået den syvende indsigt fra er stadig ukendt.

"Hun (Thorning, red.) forsøger at give et andet billede til befolkningen af, hvad for en person hun er, end den hun i virkeligheden er", sagde Kristian Thulesen Dahl til Ekstra Bladet 3. august 2010

Hjemmebagte småkager, FN og Nationalbankens repræsentantskab

Hvad er det så for et billede Pia Kjærsgaard forsøger at give indtryk af. På Pia Kjærsgaards hjemmeside er der billeder af en smilende Pia sammen med garderne, ved juledekorationen og såmænd et folkeligt billede med Pia smilende iklædt ømt forklæde (ikke tørklæde) og omkranset af duftende hjemmebagte småkager - med kandevis af Madam Blå i baggrunden.

Men stemningsbillederne stemmer langt fra overens med Pia Kjærsgaads eget super-cv der kunne være en ægte Stephen Kinnock værdig. Pia's CV dufter ikke af hjemmelavede frikadeller, småkager og lune smil med forklædet. Istedet er der stolpe op og stolpe ned med FN-møder, fornemme priser og internationale titler der rimer på elite.

Pia Kjærsgaards mand Henrik Thorup spilder heller ikke tiden med folkelige sysler. Ifølge Wikipedia er Thorup langt fra ude og samle nullemærnd på plejehjemmene vest for Valby bakke. Thorup der er næstformand for Statsrevisorne begyndte ifølge Wikipedia sin politiske karriere som formand for Dansk Folkeparti i Gentofte- og Hellerupkredsene i 1996. I 2002 blev han indvalgt i Københavns Amtsråd, hvor han blev viceamtsborgmester. Siden 2006 har han været medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor han er 2. næstformand og medlem af forretningsudvalget. Han har ifølge Wikipedia været statsrevisor siden 1998 og næstformand for Statsrevisorerne siden 2006. Han er - ifølge Wikipedias oplysninger den 6.september 2010 - bestyrelsesmedlem i både PenSam og Copenhagen Capacity. Hov, hvor blev folkeligheden af?

Hvem er inde i Pia?
- Ind imellem kan man jo godt tænke: Hvem er egentlig inde i Helle Thorning-Schmidt?", sagde Pia Kjærsgaard sarkastisk til dagbladet B.T. på et pressemøde i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde på Hotel Vejle Fjord i Stouby tilbage i august.

Men det er DF-partiformanden der om nogen klamrer sig til rollen som jordnær og folkelig, og bag Madam Blå og mormor-forklædet flyver rundt højt oppe i samfundets øverste cirkler sammen med sin mand. Hvornår skræller medierne mon den folkelige fernis af Pia Kjærsgaard? Hvem gemmer der sig egentlig inde i Pia Kjærsgaard og i hendes mand Henrik Thorup?

Pia Kjærsgaards CV:

Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.
Folketingsmedlem siden 1984
Dansk Folkepartis stifter, 6. oktober 1995
Formand for Dansk Folkeparti siden 6. oktober 1995.


Født 23. februar 1947 i København som datter af farvehandler Poul Kjærsgaard og husmor Inge Munch Jensen
Gentofte Skole 1954-1963.
Købmandsskolen i København 1963-1965.
Ansat på kontor inden for forsikrings- og reklamevirksomhed 1963-1967.
Hjemmehjælper 1978-1984.
Politisk leder af Fremskridtspartiet 1985-1994.
Leder af Dansk Folkeparti siden 1995.
Medlem af Nationalbankens repræsentantskab 1989-1996.
Medlem af Nordisk Råd 1990-1994 og 1998-2000.
Næstformand i Nordisk Råds Liberalistiske gruppe 1990-1994.
Medlem af Forsvarskommisionen af 1997.
Medlem af Udenrigspolitisk Nævn.
Medlem af Udenrigsudvalget.
Medlem af OSCE.
Medlem af Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne.
Medlem af 21-mands-udvalget vedr. Færøerne
Delegeret ved FNs 49. generalforsamling.
Delegeret ved FNs 54. generalforsamling.
Delegeret ved FNs 57. generalforsamling
Medlem af bestyrelsen for Dansk-Taiwanesisk Forening.
Tildelt Kosanprisen.
Kåret som Årets Politiker af Landsforeningen for Erhvervsinteresser.
Tildelt Det Gyldne Posthorn af Dansk Postordreforening.
Tildelt hædersmedaljen Friend of Overseas Chinese Association.
Tildelt hædersmedaljen “Special Medal of Diplomacy” i Taiwan 2003.
Forfatter af bogen ...men udsigten er god, 1998.
Kandidat i Ryvangkredsen fra 1979, i Ballerup og Gladsaxekredsene fra 1981, fra 1983 tillige i Hvidovrekredsen, fra 1984 i Middelfartkredsen, fra 1997 i Glostrup, Gentofte og Hellerupkredsen og fra 2000 i Glostrupkredsen.

Kilder:
www.piadf.dk
www.wikipedia.dk
www.eb.dk
www.bt.dk

Foto:
www.danskfolkeparti.dk