Overblik og reaktioner på S og SFs "Fair løsning"

I dag præsenterede S og SF den længe ventede plan "Fair løsning - sammen ud af krisen". Vi skal arbejde os ud af krisen i stedet for at spare og skære ned, mener Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt. En time mere om ugen - eller 12 minutter om dagen - er hvad SF og S mener danskerne skal lægge til en 37 timers arbejdsuge fremover.

Se hele pressemødet i fuld længde på eb.dk


S og SFs initiativer kort:


1. Flere job her og nu
Der skal handles overfor den stigende ledighed, inden den udvikler sig til langtidsledighed. Derfor ønsker S og SF at fremrykke offentlige investeringer for 5 mia. kr. i 2010 og 10 mia. kr. i 2011. Det har reelt kun en lille effekt på det offentlige budget, men stor betydning for arbejdsløsheden.

2. Investeringer i job som Danmark skal leve af i fremtiden
Danmark skal investere i nye teknologier, så vi sikrer, at der skabes nye eksportjob i stedet for dem, der forsvinder - ikke mindst i udkantsdanmark. Det gælder bl.a. en massiv fælles offentlig-privat satsning for at fremelske nye, grønne eksportarbejdspladser.

3. Trepartsaftale om langsigtet økonomisk holdbarhed
En ny regering vil invitere til trepartsdrøftelser med arbejdsgivere og lønmodtagere om at skabe fælles løsninger på de store økonomiske udfordringer. Ambitionen er en helhedsaftale, der opruster Danmarks produktivitet og konkurrenceevne, styrker den unikke danske model på arbejdsmarkedet, og skaber det nødvendige finansieringsgrundlag under velfærdssamfundet. Omfanget svarer til at øge den gennemsnitlige arbejdstid en time om ugen.

4. Mere og hurtigere uddannelse
Danmark skal oprustes i hele uddannelsesspektret fra folkeskole til voksen- og efteruddannelse. Kvaliteten skal op, og de unge skal gennemføre en kompetencegivende uddannelse et halvt år tidligere i gennemsnit.

5. Ny velfærd
Det kommunale selvstyre skal sikres ny vitalitet i et nyt partnerskab for velfærd mellem Folketinget og kommunerne. Mistillid og kontrol skal afløses af et forpligtende samarbejde med gensidig ansvarlighed for genopretningen af velfærden og Danmarks økonomi.

(Kilde: Altinget.dk)

Venstres Søs Marie Serup og Kristian Jensen reaktion på "Fair løsning"Dokument og links-oversigt over "Fair løsning

Resume af "Fair løsning" (pdf)

Hele "Fair løsning" (pdf)
Peter Mogensens analyse i Politiken


Vestager: Det er et meget godt bud

Jarl Corduas analyse

Information: Løkke ser S-SF's plan som uansvarlig

Thorning: Der er ingen smertefrie udveje


Danskerne: Ja til at arbejde mere


3F tager positivt imod plan fra S og SF

En fair løsning er sund fornuft


Læs mere på: www.fairløsning.dk