Cevea udgiver bog om finanskrisen

Centrum-venstre tænketanken Cevea udgiver bog om finanskrisen: ’I orkanens øje - erfaringer fra og løsninger på den globale finanskrise’

I bogen præsenterer en række førende danske eksperter og praktikere deres tanker om krisen – og deres bekymring for fremtiden.

”Der er i dag en fare for, at krisen ender med at blive set som en parentes i verdenshistorien. Et uheldigt sammentræf af begivenheder, der udløste et finansielt uvejr. Men krisen er meget mere end det. Den er resultatet af tre årtiers udvikling og økonomisk politik. Det er en fejl at tro, at vi bare skal vende tilbage til tiden før krisen”, siger Ceveas analyseleder, Kristian Weise i en pressemeddelelse.

”Krisen kalder på grundlæggende overvejelser om dens årsager og hvordan verden skal se ud efter den. Dem er man begyndt på nogle steder i verden – blandt andet i USA, hvor Senatet har nedsat en undersøgelseskomité. Men herhjemme er der ikke sket meget. Vi håber at vores bog kan være med til at sætte gang i den debat.”, fortsætter Ceveas analyseleder.

Cevea har derudover anbefalinger til den generelle krisehåndtering, til hvordan vi får en mindre boble-domineret, mere holdbar økonomi, og til hvordan den finansielle verden skal indrettes og reguleres.

”Med krisen er det blevet tydeligt, at vi har brug for en mere retfærdig økonomi og en gennemgribende regulering af finanssektoren. Det går det desværre lidt for langsomt med at sikre. Men hvis det ikke sker, kan vi snart igen opleve nye lignende kriser”, slutter Kristian Weise.

Bogen vil blive læst og anmeldt på politisk-analyse.dk i nær fremtid.


Læs mere om bogen her