Seks skarpe til Bo Asmus Kjeldgaard

KOMMUNALVALG 2009

Bo Asmus Kjeldgaard har netop trukket sig som overborgmesterkandidat i København og borgmesterposten i rød stue er nu alene tildelt socialdemokraternes Frank Jensen. Asmus Kjeldgaard vil blandt andet bruge valgkampen til at vise sammenhængen mellem de beslutninger, der bliver taget på rådhuset og på Christiansborg


Hvilke tre politiske indsatsområder er de vigtigste du vil satse på i København fremover?

Værdig omsorg til de ældre. SF vil bl.a. ansætte 200 nye medarbejdere i hjemmeplejen og 200 på plejehjemmene, så der er tid til omsorg.Fagligt dygtige elever i folkeskolerne. SF vil indføre tolærerordning i dansk og matematik i de første skoleår, renovere skolerne og sørge for nye bøger og moderne computere.
Billigere og mere klimavenlig trafik. SF vil indføre busbilletter til en tier og bompenge for biler, ligesom forholdene for cyklister skal være markant bedre.

Hvordan vil du sikre at der bliver tryghed for københavnerne i forhold til den stigende bande-kriminalitet?

SF ønsker mere politi på gaden og mere nærpoliti. Det duer ikke, at vi bruger alle ressourcer i politiet på præsidentbesøg, for bandekrigen er en politiopgave.
Kommunen skal sørge for at børn og unge ikke bliver rekrutteret til det hårdkogte kriminelle miljø. Der skal være klubtilbud og andre fritidstilbud, også lørdag og søndag, og klubberne skal være kontigentfri.Vi skal være gode til det opsøgende arbejde helt fra børnene er små, og derfor skal der også være socialrådgivere på skolerne.


Du har for nyligt været på besøg i Mjølnerparken og sagt på din blog, at der er masser af positive ting i området - –hvad er det som Mjølnerparken kan bidrage med?


Der bor rigtig mange gode mennesker i Mjølnerparken. Jeg har blandt andet været sammen med børnene i lektiehjælpscaféerne, hvor frivillige hjælper børnene med deres lektier. Jeg har været til mange fælles arrangementer, og mødt dem der bor i Mjølnerparken. Jeg har været til debatmøder, hvor vi har diskuteret fx bandekriminalitet. Det er en anden verden end den pressen beskriver.
Bestyrelsesformanden Mohammed Aslam og jeg er enige om, at det går langt bedre i Mjølnerparken end da vi begyndte vores samarbejde for 12 år siden.

Klaus Bondam bliver af nogle kaldt "cykel-kongen af København" og han har været frontmand i lukningen af biltrafikken på Nørrebrogade - hvordan skal København idéelt set være for cyklisterne?

Cyklister skal forkæles. Cykler hverken larmer, fylder eller forurener, og så er de direkte sundhedsfremmende. SF vil bruge mere plads på cykler og mindre plads på biler. Cykelstierne skal være bredere, der skal være dobbeltspor på de mest trafikerede ruter og der skal laves nye cykelstier, så det bliver trygt at cykle i hele byen. Og så tænker vi helt lavpraktisk i at indføre frit højresving for cyklister i lyskryds og grøn bølge for cyklister.


Du har foreslået 10 kroners busbilletter i København - det er en beslutning som vedtages på Christiansborg - hvordan vil du gennemføre det i praksis?


I SF ønsker vi mere og billigere kollektiv trafik, ligesom vi vil begrænse biltrafikken. Den eneste realistiske måde at nå det mål på, er med trængselsafgifter, hvor vi bruger indtægterne på den kollektive trafik. Vi bruger valgkampen til at vise sammenhængen mellem de beslutninger, der bliver taget på rådhuset og på Christiansborg. Så når vi får en S-SF-regering, indfører vi trængselsafgifter.

Der er klimamøde til december og det er store beslutninger der skal tages blandt verdens topledere - hvad mener du den enkelte københavner kan gøre i sin dagligdag for at skåne miljø og klima?

Meget! Klimakampen er lige så meget den enkeltes kamp som det er en global kamp. De fleste kender rådene om at tage cyklen, slukke lyset efter sig osv., men på hjemmesiden www.klimakbh.dk er der gode muligheder for at komme et spadestik dybere. Der er praktiske råd på siden, og så kan man bestille et klimatjek, hvor man får besøg af en klimakonsulent. Det betaler sig både for miljøet og privatøkonomien. I gennemsnit har klimakonsulenterne fundet energi- og vandbesparelser for 1500 kr. per bolig om året, der hvor de har været på besøg

Læs mere:

Bo Asmus trækker sig


Kommunalvalg 2009: SF fordobles


Kommentarer

Anonym sagde…
Hvordan vil du holde styr på økonomien det har du jo endnu ikke prøvet?

Er der nogen af de forslag du har som ligger i BR resortområde eller er det hel bare varmluft som Ritt's 5000 billige boliger?

Vil København betale for nærpoliti?

Vil Købehavn tillade højresvingende cykelister for rødt?

Vil Købehavn betale for de billige busbilleter?

Hvad bliver skatteprocenten i København med Bo Asmus Keldgaard?

Hvor mange Ungdomshuse vil du give de autonome og invandrerbanderne - og skal HA og AK 81 ikke også have?