Folketinget lancerer ny hjemmeside


Når Folketingets formand åbner det nye folketingsår i morgen tirsdag kl. 12, er der samtidig premiere på Folketingets nye hjemmeside. Fra november kan man som noget nyt se med på udvalgsmøder i folketinget

Hjemmesiden gør det lettere at følge arbejdet i Folketinget. Borgere, som er interesserede i at følge et bestemt emne, et bestemt udvalg eller en bestemt politiker, får forskellige indgange de mange dokumenter, der ligger på hjemmesiden, og som dækker de sidste 25 års arbejde i Folketinget.

”Med den nye hjemmeside nærmer vi os nu det punkt, hvor alle interesserede borgere får samme muligheder for at følge med i folketingsarbejdet derhjemme på en computer, som hvis de befandt sig på Christiansborg”, siger Thor Pedersen, Folketingets formand i en pressemeddelelse.

Ifølge ft.dk bliver det eksempelvis muligt at tegne et skræddersyet abonnement på udvalgte politikere eller udvalgte emner, man ønsker at være opdateret på. Den nye hjemme-side får især et løft på områder som tilgængelighed, moderne sprog og undervisningstilbud for folkeskolens ældste klasser. Parallelt med www.folketinget.dk åbner også www.folketingstidende.dk og dermed er den sidste trykte del af folketingsarbejdet nu afløst af en elektronisk version.

Ifølge ft.dk så får borgerne med den nye hjemmeside adgang til alle Folketingets dokumenter på en mere logisk og brugervenlig måde, og de får mulighed for at få direkte besked, når der dukker noget nyt op på de områder, der interesserer dem. Og fra den 1. november kan de på www.folketinget.dk følge direkte med på nettet i tv transmissionerne fra møderne i Folketingssalen og de åbne udvalgsmøder.

Tjek beta-versionen på det nye ft.dk her!

Kilde: www.ft.dk

Kommentarer