Danskerne vender skatte-stoppet ryggen

Skattestoppet er under pres. Ifølge en ny måling fra Rambøll/Analyse er danskerne klar til at åbne op for tegnebogen for at få lukket hullet i den slunkne statskasse.

Ifølge finansministeriet vil gabet i statskassen næste år runde 90 milliarder kroner - hvad der svarer til mere end 16.000 kroner pr. dansker ifølge Jyllands-Posten.

Mens fire ud af 10 danskere vil lappe finans-hullet ved at spænde skatteskruen, vil kun hver fjerde dansker løse problemet med offentlige besparelser. Resten vil enten ikke gøre noget eller ikke tage stilling ifølge Rambøll-målingen

Johannes Andersen, samfundsforsker ved Aalborg Universitet siger til dr.dk.

- Der er en accept af, at vi skal betale mere i skat, fordi vi har problemer. Og folk vil gerne betale mere i skat, hvis de ved, hvad pengene går til, siger Johannes Andersen.

Kommentar: Vælgerne foretrækker nu at det fælles arvegods faktisk pudses og plejes, istedet for at ego-kagen skal meles mest muligt til fordel for flere fladskærme og firhjulstrækkere.

Om der bliver tale om et ny post-skattestop-æra a'la "fra skattestop til skatte-hop" er dog tvivlsomt - men målingen signalerer kraftigt at kridsen kradser og folket ønsker forbedringer. Vælgerne ser over en bred kam helst at regeringens milliard-skattelettelser bliver rullet tilbage og postet i fremrykkelser af offentlige investeringer i fælles velfærd til gavn for alle.

Kilde: Jyllands-Posten, dr.dk

Kommentarer