Politikernes transportudgifter offentliggjort

80 taxature til ialt 31.136 kroner. Det er eksempelvis hvad DF-politikeren Bent Bøgsted har brugt på seks måneder i folketinget.

Det fremgår af et offentligt tilgængeligt dokument som Folketingets Præsidium har offentliggjort på Folketingets hjemmeside www.ft.dk den 10. september. På siden orienteres der også om samtlige folketingsmedlemmernes transportudgifter i Danmark for 2.halvår 2008.

Kommentar: Det er fint med mere transparens og mere åbenhed omkring rejseudgifter for de folkevalgte. Specielt efter de mange medie-sager der var omkring eks-viscestatsminister Bendt Bendtsen. På den måde er transport-kortene åbne for alle. Åbenheden lægger sig fint i forlængelse af det nye tiltag som regeringen, DF, R, S, SF vedtog i sidste samling. Aftalen går på at ministerierne også skal fremlægge udgifter til gaver, repræsentation og transport.

De to nye åbenhedsordninger medvirker til at bagudrettet - for såvel FT-medlemmer og ministre - skal offentliggøres hvilke udgifter pågældende har haft i perioden.

Partierne bag aftalen blev dog også enige og at ministrenes kalendere ikke skal kunne offentligtgøres - hvilket har været udsat for massiv kritik fra specielt Enhedslisten.

Tjek åbenhedsordningen for ministerierne samt Læs hvad hver enkelt folketings-politiker brugte på transport i 2. halvår i 2008 her

Kilde: www.ft.dk

Kommentarer