Tøsedrengene Bendtsen og Rohde

Bendt Bendtsen (K) og Jens Rohde (V) nægter at svare på seriøs EU-quiz i Politiken. Bendtsen deltager af "princip" ikke i quizzer og Rohde er i "holdningsbranchen" og ikke i "underholdningsbranchen" lyder svaret fra de to spidskandidater til EU-parlamentsvalget 7. juni

Hverken de konservatives spidskandidat til EP-valget Bendt Bendtsen eller Venstres Jens Rohde vil i dagens Politiken svare på 13 spørgsmål om EU som Politiken stiller dem. Også Ny Alliances ukendte spidskandidat Benjamin Dickow vælger ikke at svare på Politikens spørgsmål. Seks andre EP-spidskandidater herunder Dan Jørgensen, Margrethe Auken og Sofie Carsten Nielsen bliver spurgt om de samme spørgsmål og svarer rigtigt på alle 13 spørgsmål.

Det kan undre at både Bendtsen og Rohde ikke tør tage quizzen. Det vidner om en "tøse-drengs"-mentalitet hos de to borgelige spidskandidater. Man vil gerne stille op til EU, men man tør ikke stille sig frem og svare på reele spørgsmål om EU, der kan risikere at få fremstillet ens eget kandidatur som useriøst. For som devisen lyder så kan man jo ikke "sende en hvilken som helst spade ned til EU" som Poul Nyrup Rasmussen ganske rigtigt påpeger i en støtte- Youtube-video til socialdemokraternes EP-kandidat Dan Jørgensen.

Bendt Bendtsen (K) siger til Politiken: "Jeg deltager af princip ikke i quizzer".

Jens Rohde (V) som ellers er kendt for i 2005 at påføre sig kulørt paryk og synge gamle hits i DR1 programmtet Showtime for senere at svinge radiomikrofonen under TV2-boss Per Mikael Jensen vinger som glad-i-låget underholdningsdirektør for TV2 Radio, afviser at svare på Politikens EU-quiz.

"Jeg er i holdningsbranchen og ikke i underholdningsbranchen", siger Rohde.

Problemet er at kendiskandidaterne Rohde (der håber på politisk comeback) og Bendtsen (som håber på en retrætepost med fede diæter på de evige Belgiske jagtmarker) begge trækker på deres kendthed indenrigspolitisk, uden dog at vise hvad de ved om det EU, som de inderste inde har hede drømme om at arbejde i - og leve af.

Megafon har for Politiken foretaget en meningsmåling der viser at 84 % af de adspurgte ved at Rohde stiller op for Venstre, samt at 94 % ved at Bendtsen er kandidat for de konservative.

At Rohde pludselig er blevet Mr. Seriøs og ikke deltager i ellers demokratisk informative quizzer, selvom han har hoppet rundt i tv-programmer iklædt grand-prix kluns og skævt smil og at Bendtsen af princip ikke deltager i quizzer men ifølge en redegørelse som ombudsmanden har iværksat yderst gerne deltager i 48 festelige jagter sammen med legesyge direktører vidner om totalt mangel på situationsfornemmelige og forståelse for seriøs politisk kommunikation. Quizzer om EU gider man ikke, men knæk og bræk med borgerskabet og lalleglad lørdagsunderholdning iført paryk og øjenskygge det vil man gerne deltage i.

NB! Se øvrigt det flotte foto af Jens Rohde og overvej lige om det er en mand i "holdningsbranchen" eller "underholdningsbranchen" , du ser på dette billede

Kilder: Politiken, TV2, TV-nyt mv.

Kommentarer