Nato-dramaet fortsætter: Fogh må ta' tomhændet hjem - pressemøde kl. 15.00

Dramaet om Foghs fremtid i Nato-regi ser ud til at fortsætte et godt stykke tid endnu. Flere medier rapporterer i dag lørdag eftermiddag at tyrkerne med Erdogan i spidsen er den sten i skoen der skal fjernes før Fogh kan indtræde i embedet.

Den skarpe kritik og modstand fra Tyrkiet er et højspændt diplomatisk spil, hvor tyrkerne forsøger at presse resten af alliancens 27 lande til indrømmelser. De 27 lande står alle bag Fogh. Tyrkiet er eneste hindring. Flere iagttager mener ligeledes at Foghs håndtering af Muhammed-krisen og det at tyrkene forgæves har forsøgt at få lukket den kurdiske tv-station Roj i fire år uden held, reelt er det som gør Erdogan knap så samarbejdsvillig.

Fogh har nu to muligheder: 1) At trække sit kandidatur, hvad jeg næppe tror han gør, eller 2) Melde ud at han stadig er klar til at kæmpe for alliancen og der kun mangler små knaster før alle alliancens lande kan finde en fælles løsning til fælles bedste. Jeg tror mest på det sidste, da der uden tvivl lige nu bliver knoklet på at få tyrkerne med, det bliver spændende at se hvad tyrkerne får under bordet for til gengæld at pege på Fogh. En ting er sikkert: Tyrkene har ved deres modstand ikke gjort det nemmere for de europæiske ledere at se med milde øjne på et eventuelt tyrkisk medlemskab af EU i fremtiden.

UPDATE: Berlingske.dk erfarer at Anders Fogh Rasmussen vil afholde pressemøde i dag lørdag 4. april kl. 15.00.

Holger K. siger til Berlingske om det store fokus på Fogh og Nato: "Det vil være meget trist, hvis der går nationalisme og klaphat i det her"

Kommentarer