Obama i Jay Leno - folkelig og uformel

Som den første amerikanske præsident nogensinde har Barack Obama joket og snakket på slap line i NBC's berømte talkshow med værten Jay Leno. Obama viser ved sin optræden endnu engang, at det er en mere afslappet præsident i pagt med tiden.

Obmamas optræden i Leno-showet passer fint med målet om at præsident-parret fremstår i pakt tiden og folket og agerer mere afslappet på slap line.

Michelle Obama har allerede ved hendes fravalg af dyre Chanel-dragter til fordel for mere lokale amerikanske tøjbrands, og en mere "stroppe-løs" afslappet stil vist sig som mere jævn og "nede på jorden" end forgængeren Laura Bush. Baracks og Michelles optræden kan meget vel sammenlignes med Frederik og Marys medie-performance herhjemme. Nyt, ungt og signalerer en ny generation der bruger medierne på en mere uformel og folkelig facon.

Se det historiske interview med Obama i Jay Leno her:

Kommentarer

Anonym sagde…
Michelle og Barack Obama er utvivlsomt USA's svar på vores royale familie, men som republikaner i dansk forstand, må jeg ærligt indrømme at Frederik og Mary samlet set snarere fremstår som storkapitalistiske forbrugsoverhoveder, frem for noget særligt ærværdigt forbillede for resten af befolkningen, særligt set i lyset af den nuværende krise... Med andre ord, synes jeg ikke at Obama og de royale danskere MÅ sammenlignes, men det skyldes vel mediernes behov for at rubricere og forenkle.

PS: Rigtig god blog- ser frem til at læse flere analyser fra din skarpe pen.