Fogh går af 31. marts

Fogh sover slet og ret med NATO-skoene på, han mangler blot at binde snørebåndene, og de endelige sløjfer kan bindes på mødet i Bruxelles den 19 og 20 marts. Derefer kan Fogh takke af på sit ugentlige pressemøde 31. marts

De sidste måneder er medierne gået i selvsving over gætterierne omkring tidspunktet for hvornår Fogh forlader statsministerposten til fordel for NATO. Først var Hans Engell med sit bud 15.februar om at Fogh ville forlade Danmark indenfor en måned. Her kommer "Politisk analyse" med sit aktuelle bud på markedet for spekulationer:

Fogh aflyste i tirsdags sit pressemøde. På torsdag og fredag holder Fogh så forårsmøde i Det Europæiske Råd i Bruxelles. Sidst der var møde i det Europæiske Råd var der som det fremgår af Foghs officielle kalender tale om "uformelt møde for EU’s stats- og regeringschefer i Bruxelles".

Det sidste nik

Som det fremgår af Folketingets EU-oplysning er dagsordenen for mødet i Bruxelles den 19 og 20 marts koncentreret om fire overordnede punkter: Den økonomiske, finansielle og sociale situation, energi og klimaforandringer, eksterne forbindelser og Lissabontraktaten.

Men min spådom er at Fogh også på dette møde sikrer de endelige aftaler og de endelige nik og anerkendende blikke fra Europas stats - og regeringschefer.

Derefter kan Fogh frejdigt på sit ugentlige pressemøde tirsdag den 31.marts annoncere sin endelige afgang. Fogh sover slet og ret med NATO-skoene på, han mangler blot at binde snørebåndene, og dette kan fikses på mødet i Bruxelles den 19 og 20 marts.

Forårsfrisk Fogh


Foghs endelige afsked den 31. marts vil have samme virkning som når bageren friskt siger op op og til den første i måneden for at søge nye udfordringer efter slidsomt og nøjsomt arbejde med den politiske bolledej. Samtidig vil en forårsfrisk og fornyet Fogh med et skævt smil kunne slå på, at der ikke på dette tirsdags-pressemøde blot er tale om en aprilsnar eller flere mediegætterier, men at det nu er "ganske vist".


Løkke på Statsministens hjemmeside


Endnu en lille cliffhanger til spådommene om Fogh er at Finansminister Lars Løkke Rasmusens ansigt kan nu ses på Statsministeriets hjemmeside og dette tegn tyder ifølge B.T. på at hamskiftet i Statsministeriet for alvor er i gang.

Kommentarer