Ny måling: Oppositionen vinder - Venstre har tabt 8 mandater

En ny meningsmåling som Capacent Epinion har foretaget for DR Nyheder giver
51,8 procent af stemmerne til de radikale, SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten. Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti får kun 47 % af stemmerne.

Sådan er er de benhårde facts og i alt giver det oppositionen 92 mandater mod 83 mandater til VKO, hvis der var valg nu.

Venstre går hele 4,7 procent tilbage i målingen i forhold til valget i november 2007 og kan nu kun mønstre 21,6 procent af stemmerne.

SF står til 20,3 procent, Socialdemokraterne holder status quo på 25,2 procent, radikale går 0,3 procentpoint frem til 4,0 procent (katastrofale tal for de radikale). Enhedslisten holder skansen på 2,3 procent lige på toppen af spærregrænsen.

Kristendemokraterne får 0,6 % procent af stemmerne og overhaler dermed Liberal Alliance der kun får 0,3 % af stemmerne. Selv om ingen af partierne overhovedet har nogen betydning i dansk politik må det give stof til eftertanke hos Anders Samuelsen hvis eneste politiske succes hidtil har været at få flere forurenende gul plade-biler til at køre rundt i Danmark på ubestemt tid.

Det bliver nu ekstra spændende at følge med i om de Radikales klare udmelding om at deltage i et S-SF regerings-samarbejde vil ændre på mandatallene for R. Vil de radikale blive belønnet for at have valgt side i tovtrækkeriet på Christiansborg til fordel for rød stue? Hvis de radikale går frem ved næste måling uden SF og S mister stemmer, ja så tegner det særdeles lyst i horisonten og oppositionen vil blive styrket yderligere.

NB! De katastrofale tal for Venstre må vække rystelser internt i Venstre. Partiet skriger på nye dagsordener og er ganske enkelt fanget i et "Er-Fogh-på-vej-til-NATO". Samtidig truer et uansvarligt misk-mask billede af tidligere ministre og politiske ordfører som tilsyneladende har mæsket sig på borgernes regning. Blandt hobbyerne har været: nedkyling af skatteyder-snapse, overtrædelse af våbenloven, jagt og social hygge for 220.000 kroner betalt af erhvervslivet.

Bemærkelsesværdigt er det dog, at de konservative går frem fra 9,9 procent (Megafon i februar) til 11.7 procent (Capacent Epinion i marts). Bendtsen-sagerne ser ganske enkelt ikke ud til at have påvirket de konservative synderligt i den nye måling trods sagerne om Bendt Bendtsen - indtil videre.

Kommentarer