Frank Jensen får stort politisk comeback

Foto: Folketinget.dk

Alle husker tv-billederne af den skuffede Frank Jensen, der efter Mogens Lykketofts afgang fra formandsposten i Socialdemokratiet i 2005 på natklubben VEGA måtte se Helle Thorning-Schmidt overhale ham indenom og sætte sig i stolen for socialdemokraterne. Thorning triumferede, Frank faldt.

Frank Jensen tilhører venstre-fløjen i Socialdemokratiet og var Svend Aukens mand i skysovs. Thorning/Sass/Bødskov var (og er) musketerene, der tiltog sig magten i maskinrummet.

Thorning omfavner Frank

Jensen har ved at melde sig på banen som Socialdemokraternes borgmesterkandidat i København fejet alle konkurrenter af banen. Jensen har den politiske pondus, der skal til. Han er kendt. Han er tidligere Justitsminister, og Jensen har stået rank op i politisk modvind igennem mange år i Nyrup-regeringen. Mange klassiske socialdemokratiske kernevælger har siden opgøret i 2005 ment, at det var synd for Frank, at han aldrig fik formandsposten i Socialdemokratiet efter lang og slidsomt partiarbejde med tunge ministerposter på CV'et og et bundsolidt arbejde.

Nykommeren Thorning, derimod nærmest strøg hjem med rutefly fra Europaparlamentet og satte sig i førersædet med stringent kommunikation, spadserdragt og "Jeg kan slå Anders Fogh" som nytilegnet brand. Frank stod dengang lettere forsmået på sidelinjen og måtte se sit møjsommeligt opbyggede politiske liv som kronsprins i Socialdemokratiet formøblet på kort tid imens Helle tog tasken i højre hånd og spadserede mod magten. Dette tab fra 2005 kan Frank Jensen indhente på posten som Socialdemokratisk overborgmester, og han bakkes også massivt op af Helle Thorning-Schmidt, hvilket er en politisk omfavnelse, der både ser godt ud overfor S-vælgerne, men også gør sig godt på de indre linjer i partiet. 1-1 står der nu.

Kamp mellem S og SF i København

Kommunalvalgkampen i København kommer ikke som i det landspolitiske spil til at stå mellem rød og blå blok. København er og bliver en SF-S-by. Derfor bliver magtkampen i den kommmende tid frem til kommunalvalget præget af et SF, hvor Bo Asmus Kjeldgaard fra SF og Frank Jensen vil kæmpe om posten. Dette kan dog hurtigt få landspolitiske konsekvenser og på det stærke S-SF samspil, hvis Bo Asmus Kjeldgaard og Frank Jensen stikker alt for mange dolke i ryggen på hinanden og kaster mudder til debatmøder på diverse folkeskoler. Parolen fra Bo Asmus Kjeldgaard og Frank Jensen må ligesom alliancen Thorning/Søvndal lyde enstemig: "Sammen er vi stærke".

Valget bliver yderst interessant at følge. Socialdemokraterne har uden tvivl styrket deres chancer ved at vælge Frank Jensen, der i politisk sammenhæng nærmest er en dinosaur i forhold til de unge uprøvede Anne Vang og Jacob Hougaard, som også har været på tale som mulige emner til posten, men nu selvfølgelig har trukket sig efter Jensens comeback, og kort sagt har måtte indse, at de ikke har den X-faktor der skal til. Som en lettere forsmået Jacob Hougaard siger til politiken.dk i dag:

»Det er ren X Factor, det her. Det tager tid at komme på fornavn med folk. For Muhammed og Linda og alle de andre fra X-Factor gælder det, at de skal igennem et helt tv-program, før alle kender dem. Det er klart, at hvis vi skulle have haft mulighed for at blive tunge kandidater. Vi skulle have haft mere tid«

Frank Jensen forlader sit nuværende job som direktør for Danske Advokater, og Jensen har altså gode chancer for i fremtiden at advokere rødt for København som byens nye borgmester. Det er her fra stolen svært at se nogen anden oplagt kandidat, som har mere tyngde end netop Frank Jensen der får et stort politisk comeback.

Til lykke, Frank!

UPDATE: SF's Bo Asmus Kjeldgaard byder Frank Jensen velkommen, og siger til Politiken.dk

»Vi skal have et rødt rådhus, og det vil jeg gerne bidrage til. Vi har så mange fælles mærkesager, så vi skal have genetableret det tætte samarbejde mellem Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne og de radikale«

Kommentarer