Held og Løkke

Ekstra Bladet skriver i dag at USA's vicepræsident Joe Biden afviser at USA peger på Canadas forsvarsminister Peter McKay som favorit til NATO-posten. Dermed åbnes banen endnu engang for Fogh som værende klar favoritkandidat. Financial Times skriver at Fogh er klar favorit til posten som generalsekretær i NATO, desuden kan Fogh ses smilende og glad i det internationale trendmagasin Monocle marts-udgave - godt nok en artikel om COP2015 (Klimatopmødet i Købehavn) med friske fotos fra Marienborg - men med klare undertoner af, at her er en statsmand på vej ud i det internationale luftrum for at brande sig som kommende verdensmand i NATO. Monocle flotter sig endda med et video-inteview med Fogh om klimatopmødet i København.

Fogh måtte så i dag på sit ugentlige tirsdags-pressemøde i Statsministeriet igen-igen-igen afvise at kommentere på de sejlivede NATO-rygter med kringlede svar og undvigelser som blandt andre politisk kommentator Henrik Qvortrup påpeger så er "tavsheden" fra Fogh, det der gang på gang er med til at cementere at fuglen er fløjet til det internationale topjob som flere eksperter ligefrem kalder et retræte-job i NATO.

Det begynder nu for alvor at tynge Fogh at han ikke klart melder ud. Både politisk kommentator Thomas Larsen og Niels Krause Kjær samt Liberal Alliances Anders Samuelsen er da også på deres blogs og i artikler ude med riven efter Fogh, der for øjeblikket efterlader Christianborg i et lufttomt rum, hvor ingen taler om andet end NATO, og hvor bedetæpperne vender mod Løkke, og som Thomas Larsen påpeger så er selv regeringens store politisk tiltag i medierne, havnet som second hand nyheder i forhold til NATO-historien, som er den der sælger aviser i øjeblikket.

Venstre ligger pt. underdrejet i meningsmålingerne, og står historisk svagt. Jo, mere tvivl der er om, hvem der er regerings-leder i morgen og til næste valg - jo mere usikre bliver vælgerne. Ikke ligefrem godt for VKO - men held og Løkke skal det lyde letter ironisk herfra.

Kommentarer