Ny skatteyder-druk truer Lars Løkke

Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard har snuset frem at Søren Pind (V) og finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) sammen har drukket for 781 kroner og sendt regningen videre til skatteyderne i 2004.

Beløbet er ikke sig selv skandaløst, men med Løkkes bilags-sag fra 2008 og de efterhånden mange rygter om hang til både smøger og sprut i de sene nattetimer, er der nu for alvor ved at underminere billedet af Danmarks (måske) kommende statsminister. 781 kroner er 781 kroner for meget, især når man er medlem af et parti som støttes af sværvægtere fra det danske erhvervsliv som Mærsk og Dansk Industri. Også selvom det er på Pinds regning.

Søren Pind har klogeligt indrømmet overfor Ekstra Bladet. Løkke mangler at kommentere på sagen. Men her er tavshed ikke guld, og Løkke bliver simpelthen nødt til at få munden på gled, nøjagtig som i 2008, hvor han blev presset til at beklage.

Sagen vil uden tvivl komme til at fylde en hel del for Løkke i de kommende dage og uger, og Fogh vil fra statsministeriet drikke sin dansk vand mens han måbende til imens kronprinsen spræller i nettet. Ekstra Bladet har i de kommende dage fokus på V-toppens druk. Og det betyder mere af samme skuffe.

Fogh selv der er kendt for at han engang modtog en kasse friske øl til kontoret han da tilbage i 1980'erne tiltrådte som ung liberal skatteminister - efter sigende stod ølkassen totalt urørt og uåbent tilbage på kontoret flere år efter, hvor Fogh forlod kontoret efter sagen om kreativ bogføring.

Finanskrise og politikerdruk

At det lige er finansminister Løkke, der midt i krisetider og massefyringer på Bestseller og andre store danske virksomheder gladeligt har knappet øl op, og tyllet iskold Rød Aalborg falder ikke i god jord vest for Valby Bakke og bland lægfolk.

Trods det at druk-sagen er tilbage fra 2004, så er der hos ude ved kakkelbordene ikke langt til koblingen "grådige bankdirektører med lønninger i millionklassen til pamper-politikere, der ødselt øger promillerne i blodet i festligt lag for skatteydernes regning.

Tillid, moral og troværdighed

I 2008 blev Løkke jagtet rundt på Christiansborg, ofte med et arrogant svar til journalisterne på de mange bilagsspørgsmål. Denne gang slipper Løkke ikke så billigt, og Fogh kan ikke blot negligere denne sag på sit ugentlige tirsdags pressemøde. Måske i morgen, men ikke tirsdag efter tirsdag, hvis sagen vokser sig større, og der findes mere skadeligt stof på Løkke. Løkke er belastet - og når skybruddet i form af snaps og fadøl regner ned over Løkke, drypper det på Fogh, der står tilbage med tømmermændene, og en lidt for sprutglad finansminister.

Der er for øjebikket ikke en engleglorie om Løkkes hoved. To ord der istedet blinker i neon over Løkkes er dårlig troværdighed og moral. De to grundingredienser som en fremtidig statsminister må være støbt af. Dem besidder Løkke måske nok, men befolkningen opfatter ikke Løkke som moralsk og troværdig. Han halter langt efter i troværdigheds-målingerne. Der må nu sidde enkelte folk i de konservative og fedte med hede ministerdrømme, for hvis Løkke på sigt fældes rykker K-formand Lene Espersen måske endnu tættere på en markant rolle, hvor hun kan være den der for alvor aspirerer til statsministerposten i blå blok.

Læs hele Ekstra Bladers artikel

M.

Kommentarer