Ny måling: Oppositionen vinder stort over VKO

Der er lys for enden af Christiansborgs gange.

En ny Capacent Epinion meningsmåling viser at oppositionen står til sejr. Målingen er foretaget af DR. Rød blok med R-S-SF-EL står til 92 mandater. Blå blok med V-K-O står til 83 mandater.

SF står til at høste 34 mandater, en fremgang på 11 mandater siden 2007 valget. For første gang i lang tid, gør SF indhug i blå blok og hiver vælgere fra andre partier end R og S. Det er godt, da SF dermed ikke blot kannibaliserer på S og R stemmer.

Finanskrise, Barack Obamas indsættelse, ansvarlig økonomisk politik og planlagt oprydning i forældede ideologiske principper og knudrede sætninger i SF-partiprogrammet er alt sammen med til at puste til de vælgere der står og tripper i den ubeslutsomme midterdel af vælgersegmentet. Tvivlerne ser kort sagt rødt for øjeblikket.

Den bevægelse vi ser nu, er et ryk i den rigtige retning. Thornings udmeldinger om direktørlønninger og formueskat, samt S og SF's nedtoning af de mere værdipolitiske emner til fordel for et større fokus på ansvarlig økonomisk og finanspolitisk dagsorden, er med til at styrke oppositionen som et reelt alternativ til en slidt, idéforladt og udmarvet Fogh-regering med "farmand" på vej ud i den store verden, og som famler rundt set i forhold til regeringens guldalder mellem 2001-2007, hvor de kontrollerede - ja, nærmest administrerede dagsordenen. Men så kom finanskrise, Løkkes bilags-sager, skandaler i Udlændingeservice, en fraværende Fogh. Listen kan fortsættes efter for godt befindende.

SF's magtdemonstration over for Fogh i forhold til bankpakke II og Foghs synkrone trang til euroen har også været med til at vise vælgerne at SF har vitalitet, forhandlingsvilje og ansvarlighed i lige dele. Det belønnes SF for nu.

Med den massive medvind i oppositionen og de bedste meningsmålinger i mands minde, er det nu at de Radikale bør udnytte chancen og manifestere én samlet S-R-SF kæde og for altid blande det blå med det røde på Christiansborg snirklede gange. Hvis målingen er en vedvarende tendens, så vil der være et nyt centrum-venstre flertal til at lyse op over Danmark ved næste folketingsvalg efter otte mørke år med VKO.

Kommentarer