88-87 - og bolden ligger klar!


En meningsmåling fra
Greens Analyseinstitut
viser at oppositionen haler kraftigt ind på det 8 år lange VKO-samarbejde.

Tilbage ved valget i november 2007 fik S-R-SF-EL samlet set 81 mandater og VKO fik sammen med daværende Ny Alliance 94 mandater.

Nu er situationen en anden.

SF-S-R og EL står nu til at nappe 87 mandater mod VKO der står til at få 88 mandater. Liberal Alliance ryger helt ud. Med andre ord er der nu tæt løb, og det må siges at være en sejr.

Specielt S-SF samarbejdet har cementeret dele af oppositionen som sammentømret og viljefast via fælles politiske udspil på blandt andet integration. SF går i Green-målingen 7 mandater frem i forhold til valget 2007 og Socialdemokraterne står til status quo med 44 mandater ligesom Enhedslisten og Radikale holder stand i forhold til 07-valget.

Med finanskrise, stagnation i Lene Espersens optur, med statsminister Fogh på vej væk fra dansk politik, med 10.000 flere arbejdsløse og med politiske brændbare sager i regeringstoppen fra Birthe Rønns stumme Mona-Lisa smil og rod i vejledningspligterne, ja så ligger bolden nu pænt for foden af en opposition, der har luft under vingerne og snart burde have nok til at kunne flyve mod regeringskontorene.

Det eneste stækkede parti der mangler at snøre støvlerne helt og flyve med er de Radikale som ikke entydigt har meldt fuldblods-rød opbakning til S-SF af fare for at støde potentielle borgerlige lyseblå midtervælgere fra sig.

At SF nu er inviteret med til forhandlingerne om bankpakke II, grundet Søvndals trusler om at trække sig fra euroen er endnu et skridt i retningen mod indflydelse for ikke bare R og S - men også for det gamle protestparti SF.

Kampen er altså lige nu 88-87 til VKO. Bolden er givet op. Oppositionen skal bare ramme bolden og placere den i målet, nu når anføren er på vej væk fra grønsværen mod nye græsgange i det internationale samfund.

Kommentarer